Nadszedł burzowy i upalny lipiec. Upragniona piękna pogoda potrafi jednak porządnie dokuczyć naszemu organizmowi. Co zatem warto spożywać w upalne dni? Radzi Andrzej Szuszkiewicz, szef kuchni jednej z częstochowskich restauracji.
[audio:https://czestochowskie24.pl/wp-content/uploads/2014/07/1-szusz.mp3]
Ssezon letni to także sezon grillowania, Andrzej Szuszkiewicz radzi jak w łatwy sposób przygotować pysznego pstrąga.
[audio:https://czestochowskie24.pl/wp-content/uploads/2014/07/2-szusz.mp3]
Lato jest czasem, gdy rośnie zapotrzebowanie naszego organizmu na płyny. Powodem tego są wysokie temperatury i zazwyczaj większa aktywność fizyczna. Lekarze radzą aby dziennie wypijać od 2 do 3 litrów płynów łącznie. Dobrze jeśli wśród nich będzie przeważała niegazowana woda mineralna.