Co jeść w upalne dni – radzi szef kuchni

grill

Nadszedł burzowy i upalny lipiec. Upragniona piękna pogoda potrafi jednak porządnie dokuczyć naszemu organizmowi. Co zatem warto spożywać w upalne dni? Radzi Andrzej Szuszkiewicz, szef kuchni jednej z częstochowskich restauracji.

[audio:https://czestochowskie24.pl/wp-content/uploads/2014/07/1-szusz.mp3]

Ssezon letni to także sezon grillowania, Andrzej Szuszkiewicz radzi jak w łatwy sposób przygotować pysznego pstrąga.

[audio:https://czestochowskie24.pl/wp-content/uploads/2014/07/2-szusz.mp3]

Lato jest czasem, gdy rośnie zapotrzebowanie naszego organizmu na płyny. Powodem tego są wysokie temperatury i zazwyczaj większa aktywność fizyczna. Lekarze radzą aby dziennie wypijać od 2 do 3 litrów płynów łącznie. Dobrze jeśli wśród nich będzie przeważała niegazowana woda mineralna.

czestochowskie24

Polityka prywatności: Redakcja czestochowskie24.pl zastrzega wszelkie prawa do portalu. Użytkownicy mogą pobierać i drukować fragmenty zawartości portalu informacyjnego czestochowskie24.pl wyłącznie do użytku osobistego. Publikacja, rozpowszechnianie zawartości niniejszego portalu lub jej sprzedaż (także framing i in. podobne metody), są bez uprzedniej pisemnej zgody redakcji zabronione i stanowią naruszenie ustaw o prawie autorskim, ochronie baz danych i uczciwej konkurencji - będą ścigane przy pomocy wszelkich dostępnych środków prawnych.

Skip to content