PKP Intercity uruchamia kolejne połączenie do Zakopanego i Żywca

Odkryj jesienne uroki Tatr i Beskidów! Jesień to atrakcyjny czas, by pospacerować Doliną Chochołowską czy udać się do Babiogórskiego Parku Narodowego. Już od soboty, 9 września br., PKP Intercity uruchomi nowe, weekendowe połączenie z Bydgoszczy do Zakopanego. Skład TLK Halny pojedzie m.in. przez Poznań, Wrocław, Opole i Żywiec.

Pasażerowie planujący wyjazd zarówno do turystycznej stolicy Tatr, jak i Beskidów, od 9 września br. zyskają weekendowe połączenie na trasie Bydgoszcz–Zakopane. Po drodze pociąg TLK Halny zatrzyma się m.in. w Poznaniu, Wrocławiu, Opolu czy Bielsko-Białej. Skład wyruszy z Bydgoszczy przed godz. 6:00, a do Zakopanego dotrze na godz. 18:45. W relacji powrotnej pociąg odjedzie z południa Polski o godz. 10:44, aby dotrzeć do Bydgoszczy na godz. 22:45. Jednocześnie nowo uruchomiony skład PKP Intercity pojedzie trasą przez Żywiec i Suchą Beskidzką zapewniając turystom dojazd do miejscowości, z których można bezpośrednio wyruszyć na szlak w Beskidy Zachodnie.

Osoby, które zaplanują wyjazd w góry z wyprzedzeniem, mogą liczyć na atrakcyjne zniżki. Przy zakupie biletu warto skorzystać z internetowego systemu sprzedaży lub aplikacji mobilnej, które umożliwiają realizację transakcji szybko i bez wychodzenia z domu. Coraz więcej osób korzysta z tej formy zakupu. Tylko w ciągu pierwszych sześciu miesięcy 2017 roku, aż 41% pasażerów nabyło bilety online.

Złota polska jesień to dobry czas na wyjazd w góry. Od września, podróżni dotrą do Zakopanego kilkoma pociągami PKP Intercity. Pasażerowie będą mieć do dyspozycji składy weekendowe m.in. z Krakowa (TLK Malinowski) i ze Szczecina (TLK Haller) oraz codzienne połączenie z Trójmiasta (TLK Karpaty). Dodatkowo, przez cały wrzesień, pociąg EIC Tatry, zamiast tylko w weekendy, będzie kursował codziennie na trasie z Warszawy do Zakopanego. Składami przewoźnika podróżni dojadą także w inne górskie regiony Polski, m.in. w Karkonosze do Jeleniej Góry, w Bieszczady do Zagórza czy w Beskidy do Żywca.

Tagged with