32 lokale gastronomiczne i ponad 80 unikalnych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję – od wczoraj w Częstochowie trwa kolejna edycja Festiwalu Smaku, największego tego rodzaju wydarzenia kulinarnego w Polsce.
Jego celem jest zachęcenie do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najsmaczniejszych lokali w mieście. Organizatorzy wydarzenia chcą promować ideę „Slow Food” oraz wspierać lokalną przedsiębiorczość gastronomiczną.
Przez pięć dni, od poniedziałku do piątku, restauracje oraz kawiarnie proponują mieszkańcom specjalnie przygotowane na tę okazję wyjątkowe dania w festiwalowych cenach. Celem festiwalu jest zachęcenie do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najsmaczniejszych lokali w mieście. Natomiast głównym założeniem tego wydarzenia jest aktywizacja życia miasta i jego mieszkańców, promowanie idei „Slow Food” oraz wspieranie lokalnej przedsiębiorczości gastronomicznej.
Szczegółowe informacje o wydarzeniu i pełną listę lokali można znaleźć na stronie internetowej czestochowa.festiwal-smaku.pl