Wielkimi krokami zbliża się kolejna edycja Festiwalu Smaku. Festiwal Smaku to największe wydarzenie kulinarne w Polsce. Przez pięć dni, restauracje oraz kawiarnie proponują mieszkańcom specjalnie przygotowane na tę okazję wyjątkowe dania w festiwalowych cenach.- Festiwal zacznie się 3 grudnia i potrwa do 7 grudnia. W VI zimowej edycji udział bierze ponad 30 restauracji oraz kawiarenek, w tym restauracje i kawiarnie z Olsztyna i Poraja. – mówi. organizator Jacek Tolewski.
Głównym celem festiwalu jest zachęcenie do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najsmaczniejszych lokali w mieście. Natomiast głównym założeniem tego wydarzenia jest aktywizacja życia miasta i jego mieszkańców, promowanie idei „Slow Food” oraz wspieranie lokalnej przedsiębiorczości gastronomicznej. Najwyższy poziom kulinarny, różnorodność, kreatywność, świetna atmosfera, miła obsługa – to wszystkie cechy, które wyróżniają najsmaczniejsze restauracje i najsłodsze kawiarnie biorące udział w projekcie.
PNP
fot. Festiwal Smaku