Konkurs na potrawę regionalną

obiadek

Najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepsze danie i potrawę regionalną chcą wyłonić organizatorzy XIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Celem konkursu jest poznanie i udokumentowanie regionalnych produktów żywnościowych, osadzonych głęboko w polskiej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur. Kolejnym krokiem będzie przygotowanie producentów do ubiegania się o ochronę produktów zgodną z ustawodawstwem unijnym.

Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniających określone w regulaminie kryteria.

Tegoroczny finał regionalny konkursu w województwie śląskim odbędzie się 7 czerwca w Częstochowie na Placu Biegańskiego podczas VIII Festiwalu Sztuki Kulinarnej „Aleja Dobrego Smaku”.

Formularza zgłoszeniowego oraz regulamin zamieszczono na stronie Województwa Śląskiego.

czestochowskie24

Polityka prywatności: Redakcja czestochowskie24.pl zastrzega wszelkie prawa do portalu. Użytkownicy mogą pobierać i drukować fragmenty zawartości portalu informacyjnego czestochowskie24.pl wyłącznie do użytku osobistego. Publikacja, rozpowszechnianie zawartości niniejszego portalu lub jej sprzedaż (także framing i in. podobne metody), są bez uprzedniej pisemnej zgody redakcji zabronione i stanowią naruszenie ustaw o prawie autorskim, ochronie baz danych i uczciwej konkurencji - będą ścigane przy pomocy wszelkich dostępnych środków prawnych.

Skip to content